Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Pharmafilter II

Terug
Projectcode 433108
Uitvoerders

Pharmafilter BV

Thema Nieuwe sanitatie
Einddatum 1-1-2014

Documenten

Binnen dit Pharmafilter-project wordt een concept ontwikkeld en toegepast voor geïntegreerde behandeling van vast afval en afvalwater uit ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze stroom bevat hoge concentraties farmaceutica, pijnstillers, antibiotica en contrastvloeistoffen. Deze kunnen via aparte inzameling en behandeling gericht worden verwijderd. Tegelijkertijd zorgt het filter voor meer hygiëne in het ziekenhuis, minder spoelwerk en meer 'handen aan het bed'.

Het concept is grootschalig in de praktijk beproefd bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en de resultaten waren veelbelovend. Momenteel is er een commerciële Pharmafilter-installatie in aanbouw voor het ziekenhuis De Honte in (organisatie ZorgSaam) Terneuzen. Voor meer informatie kijk op www.pharmafilter.nl.

Deelnemers aan het project zijn het Reinier de Graaf ziekenhuis, het Hoogheemraadschap van Delfland en STOWA. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het KRW-innovatieprogramma en Life+, het financiële instrument van de EU voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving.