Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

CaLoRIcs

Terug
Projectcode
Uitvoerders
Thema
Einddatum 31-12-2012

In het kader van het onderzoeksplatform Delft Urban Water zijn de TU Delft en KWR Watercycle Research Institute gestart met CaLoRIcs: een initiatief dat zich richt op toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van warmte(terug)winning uit en koelcapaciteit van drink-, afval- en industriewater (“Heat and cold recovery from piped systems”).

Winning van thermische energie uit leidingsystemen (riolering en drinkwaterinfrastructuur), en uit koelwatervoorzieningen van de industrie is een belangrijke optie bij een transitie naar een duurzame energievoorziening. Tegelijkertijd zijn er nog vele wetenschappelijke, toegepast wetenschappelijke, praktische en bestuurs/beleidsmatige uitdagingen. De initiatiefnemers TU Delft en KWR Watercycle Research Institute beogen met CaLoRIcs een platform te bieden voor brede samenwerking met betrokken partijen in zowel de energie- als de watersector, binnen én buiten Nederland om benutting van thermische energie uit leidingsystemen een impuls te geven.
 
Voor informatie kan contact opgenomen worden met Jos Boere van KWR (jos.boere@kwrwater.nl) en Jan Peter van der Hoek van Waternet / TU Delft (j.p.vanderhoek@tudelft.nl )