Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Water is Energie

Terug
Locatie
Contactpersoon
Doelgroep
Datum
31-01-2013 tot --

Water en energie zijn de belangrijkste componenten in ons streven naar duurzaamheid. Verwacht wordt dat ook de thermische energie van water een belangrijke rol krijgt in het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020.

De thermische waarde van water is sterk zichtbaar in huishoudens. Water wordt regelmatig verwarmd maar ook gekoeld, en huishoudens verliezen meer energie door de afvoer van warm water dan via de isolatie van hun huis. Er kan enorm op energie bespaard worden door het optimaliseren, combineren en uitwisselen van koude- en warmtestromen. Er vinden op dit gebied veel interessante innovaties plaats. Energie kan bijvoorbeeld uit douchewater worden teruggewonnen, of efficiƫnter worden gebruikt in hotfill wasmachines en vaatwassers. Ook kunnen waterleidingbedrijven met een vergunning collectief warm tapwater aanbieden. Daarmee kunnen energiebedrijven het gebruik van energie verminderen en de bewustwording bij de consument vergroten.

De thermische waarde van (drink)water verdient de aandacht en kan (meer) inbreng in de koude- en warmtestromen achter de watermeter rechtvaardigen. Maar daartoe moeten de energie- en watersector, projectontwikkelaars en aannemers samen optrekken. Daarom organiseert KNW op 31 januari een bijeenkomst in Soest. Onder andere de nieuwste innovaties op het gebied van warm en koud water in de waterketen, gefocust op huishoudens, staan hierbij centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar de mogelijkheden, kansen en uitdagingen van de toekomst, de rol van de consument en de rol van verschillende partijen uit de sector. Er wordt naar gestreefd om de middag integraal beschikbaar te maken via video op een speciale website.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar http://www.waternetwerk.nl/agenda/evenement/169/