Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Praktijkdag Bio-Energie

Terug
Locatie
Contactpersoon
Doelgroep
Datum
07-02-2013 tot --

Afvalwater als bron van energie en grondstoffen. Nederland moet nog wennen aan het idee, maar de waterschappen zijn er al volop mee bezig. Op de Praktijkdag Bio-Energie, volgende maand in Amsterdam, geven we tekst en uitleg.

Agentschap NL en de Energiefabriek (waarin vijftien waterschappen samenwerken) houden op de praktijkdag een workshop over het opwekken van energie met rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi’s). Uit onderzoek blijkt dat rwzi’s op zijn minst energieneutraal te maken zijn. Diverse waterschappen, waaronder Waterschap De Dommel met Energiefabriek Tilburg, zijn daar al mee bezig. In de toekomst hopen we nog een stap verder te gaan, zodat er zelfs energie overblijft. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om huishoudens en bedrijven van die energie te voorzien of er auto’s op te laten rijden.

Ook het winnen van grondstoffen uit afvalwater komt aan bod op de Praktijkdag Bio-energie. Verder zal directeur energie en klimaat Rob Boeree van Agentschap NL ingaan op de betekenis van het nieuwe kabinetsbeleid voor de bio-energiemarkt.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/aanmelden-praktijkdag-bio-energie-time-connect