Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

PAO-cursus Samenwerking in de afvalwaterketen

Terug
Locatie
Contactpersoon
Doelgroep
Datum
28-05-2013 tot --

Samenwerking in de afvalwaterketen vindt plaats op diverse fronten. Gemeenten en waterschappen verkennen momenteel hun ambities en samenwerkingskansen. Dit kan zijn op organisatorisch en beleidsmatig vlak, beheersmatig of technisch-inhoudelijk. Interacties in de afvalwaterketen: riolering - rioolwaterzuivering en het ontvangend watersysteem zijn daarbij belangrijke technische en beheersmatige aandachtspunten. Dit alles in relatie tot de inrichting van de openbare ruimte. In de cursus worden samenwerkingsvormen toegelicht die in de praktijk succesvol toegepast zijn of worden. Maar ook de minder positieve voorbeelden worden besproken: wat moet je bijvoorbeeld niet doen en waar kan je van leren. Hoe kan ik duurzaam doelmatig samenwerken in de afvalwaterketen? Wat zijn de valkuilen en succesfactoren om dit te realiseren en langdurig te beheren. Op deze vragen krijgt u antwoorden in de cursus.

Tijdens deze cursus worden diverse aspecten betreffende de beleidsmatige, organisatorische en technische mogelijkheden en onmogelijkheden van samenwerking in de afvalwaterketen toegelicht en leert u hoe u kunt beoordelen welke ambities, kansen en mogelijkheden nu en in de toekomst haalbaar zijn voor uw organisatie. De inrichting van een integraal samenwerkende afvalwaterketen vraagt om nieuwe systemen, nieuwe technologieën en innovatieve technieken. Veelal is dat hoogwaardige technologie, waarbij veel kwantitatieve en kwalitatieve meet- en monitoring, sturing, en meer en meer werktuigbouwkundige installaties en automatisering wordt toegepast. Over deze technieken wordt u in de cursus nader geïnformeerd.

Naast de realisatie van nieuwe technieken is het beheer en onderhoud van de integrale afvalwaterketen een belangrijk aspect. Nieuwe methoden van middelenbeheer (asset management) en onderhoudstrategieën worden toegelicht.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar http://pao-tudelft.nl/Cursussen/16/2458/Samenwerking_in_de_afvalwaterketen.html