Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Duurzaamheid en Water

Terug
Locatie
Contactpersoon
Doelgroep
Datum
13-10-2011 tot --

Op donderdag 13 oktober organiseert contactgroep Stedelijk Water een onder-weg-naar-huisbijeenkomst over duurzaamheid en water. Tijdens deze dag staan de thema's   duurzaamheid in de stad, duurzaamheid inrichting op het bedrijventerrein en duurzaamheid in de woning centraal. Deze worden besproken aan de hand van twee cases:

Gebiedsgericht denken: De groene motor voor duurzaam water!
Hoe samenwerking tussen overheden en woningbouwvereniging leidt tot lagere kosten bij het oplossen van de wateroverlast in Vlijmen-noord. William Peters van de gemeente Heusden en Eugène Heeremans van waterschap Aa en Maas vertellen waar zij tegen aan liepen toen ze besloten niet meer projectgericht, maar gebiedsgericht te kijken naar de wateroverlast in de bebouwde omgeving van Vlijmen. Met de ambitie van de gemeente om in Vlijmen de duurzaamste woonwijk van Nederland (Geerpark) te ontwikkelen, kunnen tegelijk wateropgaven in de omgeving worden opgelost. En dat ook nog eens tegen lagere kosten. Hoe verzilver je die kansen? En hoe houd je de(water) ambities hoog ondanks de malaise op de woningmarkt. Een mooie case in samenwerking tussen overheden en woningbouwvereniging, die verder gaat dan de afvalwaterketen. 

Duurzaam water in en rond de woning
Hiltrud Pötz van bureau opMaat zal ons daarna meenemen in de mogelijkheden van duurzaam omgaan met water in en om het huis. Welke taal spreekt de architect en wat kunnen de waterwereld en de bouwwereld van elkaar leren wanneer het gaat over het duurzaam omgaan met water rondom woningen / gebouwen? 

Daarnaast zullen bezoekers een rondleiding krijgen over de VIBA expo.

Voor aanmelden klik hier
Voor meer informatie klik hier